

MDA Region 6 Stakeholder Symposium: Working together to secure a freshwater future for the Lower Murray, Lakes & Coorong

Wednesday 25 September 2019 10am – 3pm Fleurieu Function Centre 92 Barrage Rd, Goolwa South 5214

The aims of this Stakeholder Symposium are to:

- Develop a shared understanding of State and Federal agency priorities and projects re management of the Lower Murray, Lakes and Coorong.
- Find out what State and Federal agencies would like to see communicated from groups in our region?
- Discuss how Councils and community might best work together to secure a healthy future for the Lower Murray, Lakes & Coorong,
- Identify how MDA Region 6 can best represent Lower Murray, Lakes and Coorong communities at State & Federal level in the management of Basin resources via the MDA Board.

Time	SESSION	Session Host
10.00am	Welcome	Cr Melissa Rebbeck – R6 Chair
	- Acknowledgement of Country	Independent Facilitator
	- Purpose and aims of the meeting	
10.10am	About the Murray Darling Association	Emma Bradbury – MDA CEO
10 mins	- The role of MDA & the Regions	Limita Braddary WibA CEO
10 1111113	- Current Strategic Directions of MDA	
10.20am	Basin Plan Implementation	Murray Darling Basin Authority
40 mins		Commonwealth Environmental Water
	15 mins each + 10 mins questions	Office
11am	Project Coorong	Department for Environment and Water
30 mins	Healthy Coorong, Healthy Basin	
	Coorong Partnership	
	Our Coorong, Our Coast	
	Ramsar Management Plan	
	20mins + 10 mins questions	

11.30	River, Lakes and Coorong scenarios for the coming season	Jarrod Eaton – River Murray Operations Manager, Department for Environment and Water
25 mins	15 mins + 10 mins questions	
11.55am	Reflections on morning session	Independent Facilitator
5 mins		
12.00 noon	Lunch 45 mins	
12.45pm	Welcome Back	Independent Facilitator
5 mins	- Structure of arvo session	
12.50pm	About MDA Region 6	Region 6 Executive Committee
·	- Strategic Directions of Region 6	
15 mins + 10	- Advocacy & project priorities of	
min questions	member Councils	
1.15pm	Community Priorities – Facilitated	Independent facilitator
	Workshop Session	
45 mins	- Results of pre-event survey	All participants
	- Key skills and points of interest of	
	individuals/groups	
	- Collective priorities as a region	
2pm	Case Studies highlighting potential	Independent facilitator
_p	working alliance models	
10 mins	3 · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·	
2.10pm	Facilitated Discussion	Independent facilitator
·	Is there benefit in working more closely	
40 mins	together as groups in the Lower Murray,	All participants
	Lakes & Coorong to:	
	- Have our views represented?	
	- Work together to achieve common	
	aims?	
	If so, what might that look like?	
2.50pm	CONCLUSION, NEXT STEPS & THANKYOU FOR ATTENDING	
10 mins		

For further information please contact Region 6 Chair - Councillor Melissa Rebbeck or Shen Mann, Principal Strategy and Policy Officer at Alexandrina Council

Cr Rebbeck - E: <u>melissa.rebbeck@alexandrina.sa.gov.au</u> M: 0427 273 727 Shen Mann – E: <u>shen.mann@alexandrina.sa.gov.au</u> M: 0427 543 533

Registrations are essential. Please click here to register: https://www.surveymonkey.com/r/LNRTT3Y